Nå blir’e liv!

By 26. september 2016Artistslipp, Nyheter
DDE

Landstreff Lillehammer kan stolt presentere D.D.E til neste års russetreff. D.D.E har vært en naturlig del av russefeiringen i Trondheim og nå er vi heldige som kan ønske de velkommen til Lillehammer.

DDE har vært legender over lang tid, ikke bare i Trøndelag, men hele Norge rundt. De har skapt liv hvor enn de har vært og holdt konsert. De har vært på Lillehammer flere år tidligere, nå gleder de seg skikkelig til comebacket i 2017. Videre kan dere se litt fakta om gutta fra Namsos

Den 18. januar 1992 sto D.D.E. på scenen for første gang etter at After Dark var oppløst. Samme dag kom en singleplate med navnet Flamma/Kvinnfolk som var produsert av Åge Aleksandersen. Låten «Flamma» ble en suksess på noen radiostasjoner. Albumet Rai-Rai ble laget i en leid hytte på Sørlandet, og i april 1993 ble albumet gitt ut, kom inn på VG-lista og ga salgstallet 30 000. Senere skrev bandet platekontrakt med Gunnar Hordvik sitt nye selskap Norske Gram. I 1995 kom det store gjennombruddet med konsertalbumet Det è D.D.E. (live) som solgte omtrent 100 000 eksemplarer. I 1996 ble albumet Det går likar no utgitt. Dette albumet er bandets mest solgte. Det solgte 270 000 eksemplarer og ble fulgt opp med en stor norgesturné. Bandet fikk prisen Årets spellemann under Spellemannprisen 1996 i 1997.

I 2003 ble albumet Vi e konga utgitt. Dette albumet inneholder klassikere som «Vi e konga» og «Som splintra speil». Albumet lå elleve uker på VG-lista og endte med tredjeplass som beste plassering. I 2004 lanserte bandet en egen cognac med navnet D.D.E. Xo Likar Cognac. I 2007 ble en ny studioplate utgitt. No går det så det suse ble en suksess. Albumet lå 11 uker på VG-lista og endte med 1. plass som beste plassering. Samme år hadde bandet 15 års jubileum og i oktober ble konsertplaten 15 år Live gitt ut, og turneens avslutningskonsert ble holdt i Oslo Spektrum med Askil Holm og Thomas Brøndbo som gjesteartister på låten «By’n æ bor i».